Dagbesteding in Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben recent de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding, (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond.

Nieuwe contracten dagbesteding

De nieuwe contracten zijn ingegaan op 1 juni 2021. De afgelopen periode zijn er vragen gesteld over de prijs die zorgaanbieders ontvangen om groepsbegeleiding te bieden. De gemeenten hebben opnieuw zorgvuldig naar de kostprijs gekeken, echter nu blijkt dat deze berekening niet helemaal voldoet aan de eisen die de gemeenten eerder hebben gesteld. De gemeenten zullen een herberekening laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat aanbieders een reële prijs ontvangen voor de ondersteuning die zij leveren.

Benodigde ondersteuning

De gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners met een Wmo-indicatie de ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben. In de afgelopen periode is gebleken dat niet voor iedere inwoner een geschikte plek beschikbaar was bij de nieuw gecontracteerde aanbieders. Dit geldt bv voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. De gemeenten hebben er daarom voor gekozen in het belang van de inwoners, een aantal aanbieders waaronder InteraktContour, te vragen de dienstverlening voort te zetten.